Koning Faroek van Egypte muntverzamelaar
Koning Faroek regeerde Egypte van 1936 tot 1952. Hij stond naast zijn koningschap vooral bekend om zijn extravagantie en zijn passie voor het verzamelen van munten. Dit zou hem alleen niet in dank worden afgenomen.

Kroatie Euro
Op 1 januari 2023 is Kroatië de Eurozone toegetreden en heeft daarmee de Euro als officiële valuta ingevoerd. Dit betekent het einde van de Kroatische Kuna, die sinds 1994 in omloop was.

Watersnoodramp 1953
Precies 70 jaar geleden vond de Watersnoodramp in Nederland plaats, een belangrijke mijlpaal om bij stil te staan. En wel hierom: De ramp was een van de ergste natuurrampen in de geschiedenis van Nederland en heeft diepe sporen nagelaten in de samenleving.

10 Jaar Koning Willem-Alexander
Op 30 april 2013 trad Koning Willem-Alexander aan als de nieuwe koning van Nederland na de abdicatie van zijn moeder, Koningin Beatrix. Tien jaar later is zijn koningschap een mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis. Het Nederlandsche Muntenhuis heeft ter ere van dit jubileum een officieel Euro-Herdenkingsbiljet uitgebracht.

Overhandiging Euro-Herdenkingsbiljet 70 Jaar Watersnoodramp
Op 1 februari 1953 vond de grootste natuurramp van de 20e eeuw plaats, bekend als de Watersnoodramp. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat deze ramp plaatsvond. Om deze gebeurtenis te herdenken heeft het Nederlandsche Muntenhuis een officieel Euro-Herdenkingsbiljet uitgegeven.

De Euro bestaat 20 jaar!
Op 1 januari 2022 jl. bestond de Euro 20 jaar! Al twintig jaar geleden hebben we onze Guldens ingeleverd voor de euro. De nieuwe munt kwam er niet zonder slag of stoot. Toch is de Euro in een klap een van de meest belangrijk munten ter wereld geworden. Dat is niet verwonderlijk, niet eerder sinds het Romeinse Rijk waren er zoveel Europese landen...