Inloggen

Welkom

085 80 80 400
Uw winkelwagen is leeg
Marco van Basten met de Europese Beker

Ondanks de rijke geschiedenis van het Nederlandse voetbal zijn er toch maar weinig Nederlandse spelers die de harten van fans over de hele wereld hebben veroverd. Marco van Basten was zo’n speler! Met zijn ongeëvenaarde techniek, zijn indrukwekkende doelpunten en buitengewone vaardigheden op het veld, is Van Basten uitgegroeid tot een absoluut voetbalicoon. Eén van de grootste spelers aller tijden.

Vroege leven en opkomst van Marco van Basten

Marco van Basten is geboren op 31 oktober 1964 in Utrecht. Op jonge leeftijd begon hij zijn voetbalreis en sloot hij zich aan bij de jeugdacademie van Ajax. Zijn talent en potentieel werden al snel duidelijk en op slechts 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, waarbij direct scoorde.

AC Milan en hoogtepunten van zijn carrière

De fenomenale prestaties van Marco van Basten bij Ajax trokken de aandacht van Europese topclubs, en in 1987 maakte hij de overstap naar AC Milan. Bij Milan beleefde hij het hoogtepunt van zijn carrière, waar hij samen met Ruud Gullit en Frank Rijkaard een angstaanjagend trio vormde. Samen wonnen ze talloze prijzen en veroverden ze de voetbalwereld.

Erelijst van Marco van Basten

Met sierlijke bewegingen, atletische sprongkracht en krachtige schoten was Marco van Basten een nachtmerrie voor verdedigers. Hij won maar liefst drie keer de Ballon d'Or (Wereldvoetballer van het jaar) in 1988, 1989 en 1992, waarmee hij zijn plaats als een van de grootste spelers aller tijden versterkte.

EK '88 en het legendarische doelpunt

Een van de meest gedenkwaardige momenten uit de carrière van Marco van Basten was zijn optreden op het EK '88, precies 35 jaar geleden in juni. In de finale tegen de Sovjet-Unie scoorde hij een legendarisch doelpunt. Ontvangen vanaf de rechterflank leek het een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet, maar met een spectaculaire volley plaatste hij de bal in de verre hoek van het doel. Dit doelpunt wordt nog steeds beschouwd als een van de mooiste doelpunten ooit gemaakt.

Samenwerking met een voetbalicoon

Wij zijn enorm trots om samen te werken met Marco van Basten en een aantal unieke verzamelproducten te hebben ontwikkeld. Elk van de 4 verzamelobjecten eert het Nederlandse voetbalicoon en zijn rol tijdens het EK van '88. Houd onze website in de gaten voor meer informatie binnenkort!

PolandSwedenTjechieGreat BritainNorwayLatviaFinlandEstonianBelgium