Inloggen

Welkom

085 80 80 400
Uw winkelwagen is leeg
10 Jaar Koning Willem-Alexander

Op 30 april 2013 trad Koning Willem-Alexander aan als de nieuwe koning van Nederland na de abdicatie van zijn moeder, Koningin Beatrix. Tien jaar later is zijn koningschap een mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis. Het Nederlandsche Muntenhuis heeft ter ere van dit jubileum een officieel Euro-Herdenkingsbiljet uitgebracht.

Het koningschap van Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander is de eerste mannelijke monarch in Nederland sinds 1890. Sinds zijn aantreden heeft hij zich geprofileerd als een moderne en betrokken koning. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het moderniseren van de monarchie en het versterken van de band tussen de Nederlandse bevolking en het koningshuis. Ook heeft hij zich ingezet voor duurzaamheid en innovatie, onder andere door zich te richten op watermanagement.

In de afgelopen 10 jaar heeft de koning zich ingezet voor duurzaamheid, innovatie en het verbinden van mensen en culturen. Hij heeft velen staatsbezoeken afgelegd en is ook actief betrokken bij verschillende internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en het Internationaal Olympisch Comité.

Het Euro-Herdenkingsbiljet

Officiëel Euro-Herdenkingsbiljet ter ere van 10 jaar Koning Willem Alexander 

Ter gelegenheid van het 10-jarige koningschap van Koning Willem-Alexander heeft Het Nederlandsche Muntenhuis een officieel Euro-Herdenkingsbiljet uitgebracht. Het biljet is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van slechts 50.000 exemplaren. Genoeg voor nog geen 0,3% van de Nederlandse bevolking.

Het Euro-Herdenkingsbiljet ter ere van het 10-jarige koningschap van Koning Willem-Alexander is tijdelijk gratis verkrijgbaar via de website van Het Nederlandsche Muntenhuis. Wees er snel bij want dit biljet is een echt collectorsitem.

PolandSwedenTjechieGreat BritainNorwayLatviaFinlandEstonianBelgium