Inloggen

Welkom

085 80 80 400

Het Nederlandsche Muntenhuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Nederlandsche Muntenhuis

S.S. City of Cairo

De Diepste Onderwater Schat Ooit: Het Fascinerende Verhaal van de SS City of Cairo

In de koude, donkere nacht van november 1942, in het midden van de onstuimige wateren van de Zuid-Atlantische Oceaan, ontvouwde zich een verhaal dat zowel hartverscheurend als intrigerend is. Te midden van de tumultueuze omstandigheden van de Tweede Wereldoorlog begon de reis van de SS City of Cairo. Dit Britse vrachtschip was niet zomaar een alledaags schip dat de golven doorkliefde; het droeg een lang bewaard geheim met zich mee.

Het Verborgen Mysterie van de SS City of Cairo

Aan boord van de SS City of Cairo bevonden zich meer dan 300 passagiers, zonder enig besef van het lot dat hen te wachten stond. In het duister van de nacht dook plotseling een Duitse U-boot op. Zonder enige voorafgaande waarschuwing werden twee torpedo's afgevuurd, die het schip genadeloos troffen. Het noodlot van het schip was bezegeld en het zonk naar de diepte van de oceaan, waar het een geheim verborg.

Een Onverwachte Schat onder de Zeeoppervlakte

Wat destijds door niemand werd vermoed, was dat de SS City of Cairo een kostbare lading vervoerde - een vracht vol zilveren munten die bedoeld was ter ondersteuning van de Britse oorlogsinspanningen. De oceaan eiste echter haar tol en de schat bleef al die jaren ongerept op een diepte van maar liefst 5.150 meter onder water liggen. Dit is aanzienlijk dieper dan het wrak van het beroemde schip, de Titanic.

Een Opmerkelijke Ontdekking

Decennia gingen voorbij en het verhaal van de SS City of Cairo leek bijna vergeten te worden. Totdat in 2011, met behulp van moderne technologie en vastberadenheid, een Brits bergingsteam het wrak op de oceaanbodem lokaliseerde. Het schip en zijn verloren schat werden opnieuw aan het licht gebracht, als stille getuigen van een lang vervlogen tijd.

De Geborgen Schat uit de Diepte

Het bergen van de zilveren munten uit de diepten van de Zuid-Atlantische Oceaan was een uitdaging op zich. Het bergingsteam moest niet alleen de diepte trotseren, maar ook de tand des tijds. Bijna 70 jaar na de ondergang van de SS City of Cairo kwam het diepzeeteam boven water met een indrukwekkende schat aan zilveren munten. Deze munten hadden niet alleen financiële waarde, maar vertegenwoordigden ook een band met een verleden dat niet vergeten mocht worden.

Een Levende Link naar het Verleden

Deze schat, met een geschatte waarde van €40 miljoen, vestigde een nieuw wereldrecord als de diepst geborgen schat ooit ontdekt. Het was een triomf van doorzettingsvermogen en technologische vooruitgang, een eerbetoon aan hen die het verleden wilden bewaren en eren. Toch overleefde slechts een klein deel van deze schat de tand des tijds. Dankzij de inspanningen van Britse numismaten wisten slechts 20.000 munten de smeltovens te ontwijken.

capture

Een Erfgoed uit de Diepten

Vandaag de dag vertellen de zilveren munten van de SS City of Cairo niet alleen het verhaal van de oceaan en haar mysteries, maar ook het verhaal van menselijke veerkracht en doorzettingsvermogen. Ze dienen als een herinnering aan een tijd van conflicten en ontberingen, maar ook van moed en hoop. Deze schat, ooit verloren in de diepten van de oceaan, vormt nu een tastbare connectie met ons verleden - een erfgoed dat ons eraan herinnert dat sommige geheimen van de oceaan nooit volledig vergeten zullen worden.

De Diepste Zeeschat in Uw Collectie?

Het opmerkelijke is dat de geredde munten van deze diepste zeeschat nu ook beschikbaar zijn voor een select publiek. Met trots kondigt Het Nederlandsche Muntenhuis aan dat wij als enige in Nederland deze munten uit de diepste geborgen schat aan verzamelaars kunnen aanbieden. Een werkelijk unieke vondst van meer dan 5 kilometer diepte kan nu aan uw collectie worden toegevoegd!

PolandSwedenTjechieGreat BritainNorwayLatviaFinlandEstonianBelgium