Inloggen

Welkom

085 80 80 400

Het Nederlandsche Muntenhuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Nederlandsche Muntenhuis

Overhandiging Euro-Herdenkingsbiljet 70 Jaar Watersnoodramp

Op 1 februari 1953 vond de grootste natuurramp van de 20e eeuw plaats, bekend als de Watersnoodramp. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat deze ramp plaatsvond. Om deze gebeurtenis te herdenken heeft het Nederlandsche Muntenhuis een officieel Euro-Herdenkingsbiljet uitgegeven.

Overhandiging in het Watersnoodmuseum

Op woensdag 11 januari is het Herdenkingsbiljet officieel overhandigd aan de directeur van het Watersnoodmuseum Siemco Louwerse. De overhandiging vond plaats in het Watersnoodmuseum, een museum dat is opgericht om de herinnering aan de ramp levend te houden en om te waarschuwen voor de gevaren van toekomstige overstromingen.

Herinneren, Leren, Vooruitkijken

Tijdens de overhandiging sprak directeur Louwerse over de betekenis van het herdenkingsbiljet en hoe belangrijk het is om de herinnering aan de ramp levend te houden. ''Een bijzonder moment weer, voor het Watersnoodmuseum, dit Herdenkingsbiljet. De strijd tegen het water is immers nog altijd even actueel en urgent als in 1953. Zelfs 70 jaar na dato". De directeur van het Watersnoodmuseum was ook erg onder de indruk van de kwaliteit van het biljet en de uitgebreide documentatie.

water-hoog-2

Het Water stond huizenhoog tijdens de ramp

Enorm trots

Jorn Posthuma die namens Het Nederlandsche Muntenhuis het biljet overhandigde sprak over de waarde van de uitgifte van het biljet: "Als Het Nederlandsche Muntenhuis zijn we enorm trots op deze samenwerking met het Watersnoodmuseum. Na 70 jaar wordt het steeds lastiger om de verhalen van 1953 door overlevenden van de ramp te laten vertellen. Dankzij dit biljet blijven de belangrijke lessen van toen ook behouden voor de volgende generaties en hun strijd tegen het water".

Het officiële Euro-Herdenkingsbiljet

Dit officiële Euro-Herdenkingsbiljet wordt in strikt gelimiteerde oplage van slechts 20.000 exemplaren uitgegeven. Het biljet is bovendien voorzien van een individueel nummer. Dankzij de drukker van dit biljet, de Koninklijke Johan Enschede, heeft het biljet een registratienummer en is ieder biljet een uniek verzamelstuk.

Steun voor het museum

Naast het biljet geeft Het Nederlandsche Muntenhuis ook een 70 Jaar Watersnoodramp Herdenkingsreeks uit van zes vergulde uitgiftes. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Watersnoodmuseum. Posthuma van Het Nederlandsche Muntenhuis zegt hierover: "Dankzij deze herdenkingsreeks en de donaties die we ermee ophalen voor het museum, blijven de belangrijke lessen van toen ook behouden voor de volgende generaties en hun strijd tegen het water".

Vanaf nu verkrijgbaar

Het officiële Euro-herdenkingsbiljet is vanaf nu tijdelijk gratis te bestellen! Een prachtige manier om stil te staan bij een van de grootste rampen uit onze nationale geschiedenis en een uniek verzamelstuk.

PolandSwedenTjechieGreat BritainNorwayLatviaFinlandEstonianBelgium